Waarom heb je een onderhoudscontract voor WordPress nodig?

WordPress is een mooi pakket maar moet regelmatig worden geüpdate. Als je dit niet doet, kun je slachtoffer worden van kwaadwillende die je website of je webserver misbruiken. Wie niet voor z’n website zorgt zal vroeg of laat het slachtoffer worden van hackers.

Gehackt worden is niet alleen lastig in verband met de uren die nodig zijn om de website weer te herstellen, het is ook slordig voor je bezoekers. Google vertoont je website gewoon op zwart (rood) als je niet tijdig actie onderneemt. Dat laatste kan, als het te lang duurt, serieuze gevolgen hebben voor je rankings in Google.

Voor elke website is goede beveiliging erg belangrijk. Updates en back-ups zijn ook een vereiste. Met een onderhoudscontract heb je je WordPress site altijd optimaal beveiligd en up-to-date.

Tips voor WordPress onderhoud

Je kan veel zelf doen. Dit zijn de 3 belangrijkste adviezen:

 1. Houdt WordPress goed bij

Maak er een gewoonte van dat je maximaal om de paar weken je site update. Dat wil zeggen dat je WordPress, plugins en thema update.

 1. Hou je WordPress website clean

Installeer geen vreemde kleine onbekende WordPress plugins. Dit is volgens mijn ervaring verreweg de grootste factor bij problemen.

 1. Optioneel: Check zelf je website

Daarnaast kun je een Google Webmaster Tools account aanmaken en die regelmatig te controleren. Google geeft daar al vrij snel of er iets mis is met je site.

Handleidingen website onderhoud en aanpak

Lees hierover uitgebreid hoe je het bovenstaande het beste kunt aanpakken en altijd een goeie snelle website houdt:

 • Beveiligen WordPress website beste simpele tips voor veiligheid
 • Beste WordPress software webdesign voor bouwen website (plugins thema)
 • 10 Verschillen WordPress.com en WordPress.org voordelen nadelen
 • Voorwaarden WordPress thema Eisen kiezen beste template
 • Beste WordPress plugins kiezen snelheid veiligheid en hygiene
 • Meer rendement en voordeel WordPress website met juiste aanpak

Onze checks bij een onderhoudscontract voor WordPress?

Wij controleren je WordPress website daarom continue op de volgende zaken:

 • WordPress Updates

Check voor verouderde of lekke plugins en achterstallige updates.

 • Beveiliging tegen hackers

We beschermen je WordPress website tegen hackpogingen, aanvallen en malware. Ook controleren we je WordPress website op andere zaken als zwakke wachtwoorden. We doen zo het maximale om je website optimaal te beveiligen.

 • Back-ups

Ook back-ups zijn een vereiste in geval van nood. Het backup en update proces is geautomatiseerd, zodat er met regelmaat backups gemaakt worden. Standaard gebeurd dit wekelijks. Dit kan in overleg aangepast worden.

 • Privacy

Door gecontroleerd updates uit te voeren houden we je website en ook gebruikersdata en bezoekersinformatie altijd veilig. Dit laatste is belangrijk in verband met de Privacy wetgeving (AVG).

 • Verbeteringen

Verder kijken we of je website waar nodig beter kan worden ingericht. Bijvoorbeeld door overbodige plugins te verwijderen of te vervangen door betere plugins met dezelfde functie.